Psychologen praktijk: Dr. Wilrycx

Logo

Behandelingen

Praktijk Wilrycx richt zich op psychologische zorg, advies en behandeling van volwassenen (18 jaar en ouder) in de Basis GGZ en heeft veel ervaring met het behandelen van de volgende klachten:

Daarnaast ben ik gewend om met de partners van de personen die bij mij in behandeling komen regelmatig gesprekken te hebben zodat zij op de hoogte blijven van het verloop van de behandeling van hun partner, mits zij daarin geĆÆnteresseerd zijn en de partner daarvoor toestemming heeft gegeven. Soms kan het advies ook inhouden dat relatiegesprekken nodig zijn.

Ik behandel bovenstaande problematiek door middel van o.a. cognitieve gedragstherapie, inzichtgevende psychotherapie, persoonlijke coaching en EMDR en zal hierbij handelen conform de recente richtlijnen uitgegeven door het Trimbos instituut te Utrecht.

Wat voor u het meest geschikt is, bepaalt u in eerste instantie zelf. Echter, in een persoonlijk gesprek zal duidelijk worden waar u het meest bij gebaat bent waardoor we gezamenlijk tot een plan van aanpak komen. Het komt ook wel eens voor dat ik u een ander advies geef als dat u aanvankelijk verwacht.

Het behandelproces verloopt als volgt:

De behandelingen vinden plaats in mijn praktijk of bij uw thuis. Aangezien de praktijk voor minder validen slecht toegankelijk is, ga ik bij minder validen, ouderen of terminaal zieken op huisbezoek.

Online Zelfhulp

Voor mensen met beginnende psychische klachten verwijzen wij naar de onderstaande websites. Op deze websites vindt u zelftesten en zelfhulpcursussen.
Psyfit
Menzis

Is professionele hulp nodig, dan kunt u via de huisarts bij mijn praktijk terecht.